(0)

Krokante veganistische "Parmezaanse" aardappelen Automatisch vertaald

Middelmatig 13 juni 2024
Bereidingstijd:
10 Min.
Bereidingstijd:
45 Min.
Bak-/rusttijd:
1 Uren

Met deze knapperige krielaardappeltjes bewijzen we dat je onze vegan biologische pastatopping op veel meer dan alleen pasta kunt smeren.

1.200 g Aardappelen, vastkokend
0,5 Schale Vegan biologische pasta topping
1 klein bosje dille
1 klein bosje peterselie
2 EL Tahini
5 EL plantaardige yoghurt alternatief
2 Bosuien
40 ml Citroensap (sap van 1/2 grote citroen)
1 Prise Zout
1 Prise Peper
90 ml Koolzaadolie
3 Bosuitjes, in ringen gesneden
3 Knoflookteentjes, in plakjes gesneden
1 EL Sesam
  • Stap 1/6

    Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  • Stap 2/6

    Doe de aardappelblokjes in kokend, gezouten water en kook ze ongeveer 10 minuten (tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken). Giet vervolgens het water af en schud de pan en het deksel om het oppervlak van de aardappelen een beetje op te ruwen.

  • Stap 3/6

    Marineer de aardappelen met olijfolie en een beetje zout en bak ze op 220 graden boven/onderwarmte goudbruin (duurt ongeveer 1 uur). Rol de aardappels vervolgens in de vegan pasta topping.

  • Stap 4/6

    Om de bosui en knoflookolie te maken, verhit je de koolzaadolie in een pan, fruit je de bosuitjes hierin een paar minuten en voeg je vervolgens de knoflook toe. Bak nog een paar minuten (in totaal ongeveer 7-8 minuten) en zorg ervoor dat de knoflook niet donker wordt. Roer als laatste de sesamzaadjes erdoor.

  • Stap 5/6

    Halveer voor de groene crème de lente-uitjes en fruit ze kort in een beetje olie in een pan. Pureer vervolgens samen met de overige ingrediënten (klein bosje dille, 1 klein bosje peterselie, 3 el tahini, 5 el yoghurt alternatief, sap van 0,5 citroen en zout & peper) in een blender.

  • Stap 6/6

    Verdeel de room over de borden en serveer de aardappelen erop. Garneer met de lente-ui olie.

Wat anderen zeggen over Krokante veganistische "Parmezaanse" aardappelen

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster